ČTYŘI MEDAILE NA BTM ČR V OSTRAVĚ A V HAVÍŘOVĚ

Ve dnech 13. – 14.10.2012 se v Ostravě a v Havířově uskutečnil druhý díl Bodovacích turnajů mládeže ČR všech věkových kategorií. Naše slavojácké barvy na turnaji reprezentovala výprava ve složení Denča Hošková, Natálka Vlčková, Klárka Diblíková, Ivča Vávrová, Verča Šimůnková, David Zahrádka, Míša Zeidler, Honza Škarban, Domča Pašek, Ondra Šimůnek, Jáchym Šebl, Jonáš Kulveit a Adam Pašek pod vedením trenérů Ivo Hugra a Martina Linerta.

V sobotu se konaly v Ostravě soutěže dorostu a v Havířově soutěže mladšího žactva. Z našich barev se nejvíce dařilo Denče Hoškové a Klárce Diblíkové, které se obě probojovaly do čtvrtfinále dvouhry dorostenek, kde již bohužel nestačily Klárka na M.Keroušovou (SKST  Vlašim) a Denča po kvalitním výkonu na pozdější vítězku a spoluhráčku ze střediska K.Tomanovskou (Frýdlant n.O.). Ve čtyřhře dorostenek skončila Klárka těsně pod medailovými pozicemi, když spolu s Verčou Luňovou (SJM) podlehly pozdějším vítězkám V.Kmeťové a B.Kapounové (SKST Hodonín), a tak jediné sobotní medailové umístění vybojovala Denča spolu s M.Němečkovou (SK DDM Kotlářka), když po semifinálové porážce s K.Tomanovskou (Frýdlant n.O.) a K.Mynářovou (SKST Baník Havířov) získaly bronzové medaile. Z ostatních našich hráčů bych rád vyzdvihl výkon Davida Zahrádky s Honzou Škarbanem ve čtyřhře dorostenců, když nejprve vyřadili silný pár T.Hort (Sokol HK), K.Fischer (TTC MS Brno) 11:9 v pátém setu a poté po boji podlehli v osmifinále páru L.Pěnkava (SK DDM Kotlářka), P.Bíza (TTC MS Brno) 2:3.

V neděli pokračovali v Ostravě soutěže staršího žactva a v Havířově soutěže nejmladšího žactva a juniorů a juniorek do 21 let. V nedělních bojích jsme byli o trochu více úspěšnější. Nejlépe se dařilo Verče Šimůnkové, která po kvalitních výkonech postoupila až do semifinále dvouhry nejmladších žákyň, kde v pohledném zápase podlehla své deblové partnerce Kristýnce Pěnkavové (SKST Vlašim) 1:3. Spolu ve čtyřhře skončily též v semifinále, když v dobře rozehraném zápase podlehli páru R.Žižkovská (Sokol Plzeň), A.Hnojská (TJ Klatovy). Kousek k medailovému umístění chybělo Adamovi Paškovi, když ve čtyřhře nejmladších žáků s Filipem Vybíralem (TJ Lanškroun) nestačili ve čtvrtfinále na dvojici D.Skopal (DDM Olomouc), R.Konečný (TJ Chropyně) po boji 2:3. Poslední naší medailovou účastí byla Klárka Diblíková, která celkem s přehledem obhájila bronzovou pozici ve dvouhře juniorek do 21 let, když nestačila pouze na vlašimské duo M.Keroušová a K.Míková.

Celková bilance naší výpravy tak činí čtyři bronzové medaile a čtyři čtvrtfinálové účasti, což v souboji se střediskovými oddíly považuji za výborný výsledek a chtěl bych všem našim hráčům a hráčkám poděkovat za skvělou reprezentaci našich slavojáckých barev.

Velka_cena_Prahy_logo_mensi.png