ÚSPĚŠNÉ VYSTOUPENÍ NA BTM ČR V LIBERCI A V JABLONCI NAD NISOU

Ve dnech 5. - 6. ledna 2019 se v Liberci a Jablonci nad Nisou uskutečnily další turnaje zařazené mezi BTM ČR. Naše slavojácké barvy měly své zastoupení ve všech věkových kategoriích. Největšího úspěchu zde dosáhl Vašek Nádvorník, který ve dvouhře mladších žáků obsadil vynikající 2. místo.

V sobotu 5.ledna se v Jablonci konaly soutěže dorostu. Verča Šimůnková zde startovala v turnaji B, postoupila ze základní skupiny a v osmifinále prohrála s Lenkou Glückovou (Granitol Moravský Beroun) 7:11 v pátém setu.

V Liberci hrálo své soutěže mladší žactvo. Lukáš Rek startoval též v turnaji B, vyhrál svou základní skupinu, ale bohužel ze zdravotních důvodů musel odstoupit z dalších bojů v turnaji. Naší největší nadějí na turnaji byl Vašek Nádvorník, který do turnaje vstupoval v pozici osmého nasazeného hráče. Vašek musel překonávat těžké překážky již od základní skupiny, když v posledním zápase ve skupině proti Lukáši Petrovi z TTC Kostelec nad Orlicí prohrával již 0:2 na sety, což by znamenalo, že by nepostoupil ze skupiny. Vašek nakonec zápas zvládl a po vítězství 3:2 postoupil do osmifinále. V osmifinále s Davidem Veseckým (STC Slaný) opět obracel stav, tentokrát 1:2 na sety. Ve čtvrtfinále prohrával s 2.nasazeným Tomášem Kmentem (SKST Baník Havířov) opět 0:2 na sety a zápas byl zcela v režii soupeře, Vašek se však nevzdal a po vítězství 11:8 v pátém setu postoupil do semifinále. V semifinále na Vaška čekal Jakub Hizger (HB Ostrov Havlíčkův Brod), kterého Vašek již porazil na Žebříčkovém turnaji v Havířově. Důležitý byl první set, kdy Vašek sice prohrával, dokázal však zvítězit v koncovce 11:9. V dalším průběhu zápasu měl Vašek vývoj zápasu zcela pod kontrolou, kromě krátkého výpadku ve třetím setu, kdy vedl 5:1 a soupeř byl zcela "na lopatkách", Vaškovi se nepovedlo pár výměn, soupeř se vrátil do hry a zvítězil v tomto setu 7:11. V dalším setu již Vašek nic neponechal náhodě a po vítězství 11:5 postoupil do finále. Ve finále s Martinem Šípem (SK DDM Kotlářka Praha) sice prohrál 1:3 na sety, kdy za stavu 1:1 na sety nevyužil setbolu za stavu 11:10, přesto však podal velmi dobrý výkon a 2.místem dosáhl svého zatím nějvětšího úspěchu. Ve čtyřhře s Jakubem Růžičkou (HB Ostrov Havlíčkův Brod) byli též kousek od medaile, když ve čtvrtfinále proti Davidu Sochorovi a Tomáši Kmentovi vedli 2:0 na sety a ve čtvrtém setu za stavu 11:10 pouze páska zabránila dalšímu medailovému umístění.

V neděli 6.ledna pokračovaly v Jablonci nad Nisou soutěže staršího žactva. Všichni naši zástupci Vašek Nádvorník, Adam Rek a Honza Slavíček startovali v turnaji B a všichni postoupili ze základní skupiny. Honza Slavíček prohrál v boji o postup do osmifinále s Jaroslavem Pospíšilem z Chrudimi 1:3. Adam Rek též v boji o osmifinále prohrál s Adamem Krčkem (STC Slaný)5:11 v pátém setu. Do osmifinále, které znamená souboj o postup do turnaje A, se tak probojoval pouze Vašek Nádvorník, který narazil na Martina Vaigla z Vlašimi. Vašek prohrával 0:2 na sety, vedl 9:6 v pátém setu, ale nakonec po boji prohrál 12:14.

V Liberci se v neděli konaly soutěže nejmladšího žactva. Adélka Mikešová a Eliška Slavíčková postoupily ze základní skupiny. Adélka Mikešová se na začátku trochu trápila s Amálií Martincovou z Děčína, když prohrávala 1:2 na sety a 0:3, po time-outu dokázala zvrátit vývoj zápasu a zvítězila 3:2. V předkole hlavní soutěže čekala Adélku kvalitní soupeřka Eliška Novotná z Hodonína. Ve velmi pěkném zápase vedla Adélka 2:0 na sety, ve třetím setu vedla 10:9 a přestože v zápase podala svůj nejlepší výkon, prohrála po boji 8:11 v pátém setu. Eliška Slavíčková zahrála v Liberci jeden ze svých nejlepších turnajů, v základní skupině sehrála velmi pěkný zápas se sedmou nasazenou Janou Csizmáziovou z Turnova, když za stavu 1:1 na sety prohrála ve dvou koncovkách 13:15 a 14:16. V zápase o postup ze skupiny sice prohrávala s Natálií Ciborovou ze Sokola Hradec Králové 0:2 na sety, ale nakonec dokázala zvítězit 11:3 v pátém setu. V předkole hlavní soutěže prohrála s dobře hrající Terezou Makarovou ze Slaného 0:3. Evička Havlíčková měla podobně jako na turnaji v Praze těžkou skupinu, když v souboji o postup ze skupiny podlehla Simoně Holubové z Hodonína 0:3. Evička si vše vynahradila v soutěži útěchy, kde bez větších potíží postoupila do semifinále. V semifinále svedla bitvu s Lenku Libscherovou ze Sokola Děhylov, ve které především díky velké bojovnosti zvítězila 3:1. Ve finále narazila na Nelu Kemlinkovou z TTC Elizza Praha. Ve finále hrála Evička bohužel s velkým respektem a nakonec prohrála 1:3. I tak je druhé místo v soutěži útěchy pěkným výsledkem. Ve čtyřhrách prohrály oba naše páry v bojích o medaile, a to Eliška Slavíčková s Evičkou Havlíčkovou s Romanou Glückovou (Granitol Moravský Beroun) a Veronikou Jírovou (TJ Jiskra Humpolec) a Adélka Mikešová s Terezou Makarovou (STC Slaný) s Terezou Kovaříčkovou a Elenou Kuchařovou (SK Dobré).

Na závěr bych chtěl všem našim hráčům a hráčkám poděkovat za předvedené výkony a Vaškovi Nádvorníkovi blahopřeji k vynikajícímu výsledku.  

Velka_cena_Prahy_logo_mensi.png