ČTVRTÉ MÍSTO A DRUŽSTVA STARŠÍCH ŽÁKŮ NA 2. TURNAJI PŘEBORU PRAHY DRUŽSTEV

V sobotu 20. června 2020 se v areálu HAMR v Braníku uskutečnil odložený druhý turnaj Přeboru Prahy družstev staršího žactva. V 1. třídě starších žáků startovalo naše A družstvo ve složení Vašek Nádvorník, Adam Rek a Lukáš Rek a nakonec skončilo na konečném 4. místě. Ve 2. třídě nastoupilo naše B družstvo ve složení Honza Slavíček, Ondra Sládek a Hanka Kodetová a obsadili konečné 3.místo.

O konečném umístění našeho A družstva se rozhodovalo již v úvodním utkání se Spartou Praha. Bohužel jsme sestavu postavili se snahou o vítězství, což nakonec ovlivnilo celkový výsledek. Vašek Nádvorník sice bez problémů porazil Honzu Marhola, ale v dalších zápasech byli úspěšnější soupeři. Adam Rek měl dobře rozehraný zápas s Davidem Sochorem, kdy bylo škoda druhého setu, který prohrál v koncvce. Klíčový byl zápas Lukáše Reka s Martinem Jandusem. Lukáš vedl v prvním setu 10:8, ale set nakonec prohrál v koncovce 13:15. Třetí set sice vyhrál 11:6, ale nakonec prohrál 1:3. Vašek pak v další dvouhře vyhrál první set s Davidem Sochorem, ale v dalších setech byl jistější soupeř a po porážce 1:3 skončilo stejným výsledkem i celé utkání. Poté kluci prohráli s Kotlářkou A 1:3, když Adam Rek porazil Filipa Kauckého 3:0. Slušný zápas sehrál i Vašek s Martinem Šípem, se kterým prohrál 1:3. V dalším utkání kluci porazili Kotlářku B 3:1, když tentokrát Adam prohrál s Michalem Procházkou 7:11 v pátém setu, když zbytečně přistoupil na hru soupeře. Nejlepší utkání sehráli kluci s Elizzou A, které rozehráli velmi dobře, Adam porazil Honzu Rochowanského 12:10 v pátém setu, když zvrátil nepříznivě vyvíjející se průběh čtvrtého a pátého setu, kdy prohrával vždy 3:7. Vašek sice prohrál s Vítkem Benákem 1:3, když dva sety prohrál v koncovkách. Ale velmi nadějně vypadal zápas Lukáše s Jáchymem Zachardou, kdy Lukáš hrál odvážně, aktivně a vyhrál s přehledem první a třetí set, ve druhém a ve čtvrtém prohrál vždy v koncovce a v pátém setu bohužel nezvládl začátek setu a prohrál 2:11. Vašek měl pak dobře rozehraný zápas s Honzou Rochowanským, kdy vedl již 2:0 na sety, ale mezitím Adam nenašel recept na Vítka Benáka a po porážce 0:3 jsme utkání prohráli 1:3. V posledním utkání nás čekalo B družstvo Elizzy. Vašek opět rozehrál velmi dobře zápas s Matheosem Remundou, kdy vedl již 2:1 na sety, ale přestalo se mu dařit a prohrál 5:11 v pátém setu. Se stejným soupeřem sice prohrál i Lukáš, ale jelikož v dalším průběhu porazili jak Matěje Durdise, tak Lukáše Lebedu, který na sice na Lukáše i na Vaška uhrál jeden set, zvítězili nakonec 3:2. V konečném hodnocení kluci obsadili 4.místo, a to díky horšímu skóre ze vzájemných zápasů se Spartou Praha.

TJ Slavoj Praha A

 - AC Sparta Praha A  1 : 3

- SK DDM Kotlářka Praha A  1 : 3

- SK DDM Kotlářka Praha B  3 : 1

- TTC Elizza Praha A  1 : 3

- TTC Elizza Praha B  3 : 2

Výsledky 1. třídy starších žáků najdete: https://stis.ping-pong.cz/tabulka/svaz-420101/rocnik-2019/soutez-3888

Naše B družstvo nastoupilo k úvodním dvěma utkáním pouze ve dvou s Honzou Slavíčkem a Ondrou Sládkem, od třetího utkání kluky posílila Hanka Kodetová. Naše družstvo podávalo solidní výkony, kdy se Honza s Ondrou vzájemně doplňovali a na pozici trojky kluky podržela Hanka, která vyhrála všechny své zápasy. Po porážkách s Kotlářkou C a s FZŠ Trávníčkova nakonec obsadili 3.místo.

TJ Slavoj Praha B

- AC Sparta Praha B 3 : 2

- SK DDM Kotlářka Praha C  2 : 3

- SK DDM Kotlářka Praha D  3 : 1

- SK DDM Kotlářka Praha E  3 : 0

- FZŠ Trávníčkova A  2 : 3

Výsledky 2. třídy staršího žactva najdete v příloze.

PřílohaVelikost
vysledky_2_3_trida_starsi_zactvo.pdf766.61 KB
Velka_cena_Prahy_logo_mensi.png