ÚSPĚŠNÉ VYSTOUPENÍ VERČI ŠIMŮNKOVÉ NA MISTROVSTVÍ ČR STARŠÍHO ŽACTVA V HOSTINNÉM

Ve dnech 29. - 30.dubna 2017 se v Hostinném uskutečnilo Mistrovství ČR jednotlivců staršího žactva pro rok 2017. Naše slavojácké barvy zde úspěšně reprezentovala Verča Šimůnková. 

Ve dvouhře starších žákyň byla Verča s ohledem na výsledky v letošní sezóně nasazena již do 2.kola, kde na ni čekala 9.hráčka žebříčku ČR Klára Malíková z KST Hluk. Verče zcela nevyšel vstup do zápasu. kdy prohrávala již 0:1 na sety a 4:8. Za tohoto stavu se Verče podařil zásadní obrat, set vyhrála 11:8 a získala kontrolu nas průběhem hry. Verča velmi dobře podávala, začala být sama více aktivní a hlavně se jí dařilo udržet míček více ve výměnách, čímž nutila soupeřku k chybám. Verča vyhrála další dva sety a udělala důležitý krok k vítězství. V pátém setu, dvouhra žákyň se od 2.kola hrála na 4 vítězné sety, Verča sice prohrávala již 0:4 a 1:5, ale dokázala opět zvrátit průběh setu na 8:6 ve svůj prospěch. Soupeřka sice ještě vyrovnala na 8:8, ale koncovka byla již zcela v režii Verči a po vítězství 11:8 a 4:1 zcela zaslouženě postoupila do osmifinále. Zde na Verču čekala pozdější vítězka a Mistryně ČR ve dvouhře starších žákyň Helenka Sommerová z SK DDM Kotlářka Praha. Verča měla problém s přímem podání a hlavně se nám nepodařilo najít recept na kvalitní a jistou hru soupeřky a přes bojovný výkon prohrála 0:4 a obsadila tak velmi pěkné 9. - 16.místo.

Ve čtyřhře žákyň s Natálkou Handlovou ze Slovanu KST Bohnice narazily ve 2.kole opět na Helenku Sommerovou s Eliškou Cimrmanovou z TSM Kladno. Průběh zápasu byl vyrovnaný. Naše holky zvládly výborně koncovku prvního setu, který vyhrály 12:10. V dalších dvou setech měly převahu soupeřky a otočily stav na 1:2. Čtvrtý set zahrály opět výborně naše holky a po vítězství 11:6 vyrovnaly na 2:2. Nakonec se rozhodovalo v pátém setu. Našim holkám bohužel nevyšel úvod setu a nakonec prohrály 5:11 a 2:3 na sety.

Ve smíšené čtyřhře Verča startovala s Honzou Kramešem z TJ Lokomotiva Vršovice, se kterým si "potrénovali" souhru na posledním GP na HAMRu, kde prohráli až po boji ve finále. V Hostinném byli nalosováni do 2.kola, kde bez větších problémů porazili východočeský pár Lucie Bačinová z SK Dobré, Adam Komárek z TJ Sokol Chrudim 3:0. Osmifinále se bohužel hrálo až v 19.00 hod. a na náš pár čekala sehraná dvojice TJ Sokol PP Hradec Králové 2 Anna Klempererová, Jan Mokrejš. Naší dvojici se bohužel příliš nedařilo, Verča měla problém s příjmem podání Honzy Mokrejše a "náš" Honza dělal chyby v rozehrávce, což v součtu znamenalo konečnou porážku 0:3. 

Na Mistrovství též startovala Anička Stránská z Viktorie Radim, která v letošní sezóně hrála na střídavý start v našem "A" týmu v 1.lize žen. Anička vybojovala dvě medaile, a to stříbrnou ve čtyřhře starších žákyň s Lindou Záděrovou z TTC MS Brno a bronzovou ve dvouhře starších žákyň, kde též nestačila na Helenku Sommerovou.

Na závěr bych chtěl Verče poděkovat za bojovné výkony a za úspěšnou reprezentaci našich slavojáckých barev.

PřílohaVelikost
MČR staršího žactva 2017 Hostinné, konečné výsledky390.04 KB
Velka_cena_Prahy_logo_mensi.png